totop
Wilt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief? Meld u aan
Volg ons twitter facebook twitter twitter twitter
NBE

De Ring
21-11-2013 t/m 16-03-2014

De Ring
Fotograaf:
De 14 musici van het Nederlands Blazers Ensemble spelen alsof hun leven ervan afhangt, terwijl de mensen van Hotel Modern met minicamera’s gluren in een schitterend en gruwelijk insectenrijk, waar verliefde vlinders dansen, sluipmoordenaars hun stille werk doen, en waar de onbarmhartige wetten der natuur in de meest pure vorm zichtbaar zijn.

Een levensgroot terrarium vol bidsprinkhanen, mestkevers en mierenkolonies vult het podium. Wagners gewelddadige wereld vol verraad, machtsstrijd en verwurgende liefde wordt op spectaculaire wijze verbeeld: goden, godinnen, dwergen, reuzen worden gespeeld door levensechte marionetten van geleedpotigen.

Trouw
"De combinatie van de knappe beeldenknutselaars van Hotel Modern en de muzikanten van het Nederlands Blazers Ensemble is een gedroomde."

Volkskrant
"De beknopte, maar niet gehaast klinkende uitvoering laat (...) de diversiteit van Wagners monstercompositie horen."

Operamagazine.nl
"Een versie voor hout- en koperblazers, aangevuld met percussie en gestreken bas, is origineel en het was een groot genoegen dat verklankt te horen door de blazers van het NBE. (...) de thema’s en motieven kwamen in een nieuw licht te staan vergeleken met uitvoeringen door een enorm orkest."

Theaterkrant.nl
"(…) muziek en beeld  gaan uiterst prettig samen: insecten dansen regelmatig mooie choreografietjes op de beeldende klanken van het Nederlands Blazers Ensemble. De Ring is een voorstelling die meer verdient dan de tien voorstellingen die in Nederland gepland zijn."
 

Cultuurbewust.nl
"Een multimediaal schouwspel waar de toeschouwer zich geen moment mee verveelt."
 
De Ring is een co-productie van het NBE en theatergroep Hotel Modern

De Ring wordt mede mogelijk gemaakt door:
Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds / Sayers Fonds, SNS Reaal FondsDioraphte,  NBE's Lotgenoten, Gemeente Amsterdam, Gemeente RotterdamBNG CultuurfondsErasmusstichtingStichting Bevordering van VolkskrachtG.Ph. Verhagen Stichting

Wordt mede mogelijk gemaakt door

Ook interessant

Men Zegt Liefde

Men Zegt Liefde

Nederlands Blazers Ensemble
Uitgebracht: 01-13 Album bestellen