Voorstellingen

jongNBE: Uitgastfestival 2016

20-08-2016

Op 20 en 21 augustus organiseert Stichting Uitgast een gratis te bezoeken festival dat cultuur en natuur samenbrengt in Natuurpark Lelystad. Het festival wordt gekenmerkt door klassieke muziek op hoog niveau op een bijzondere locatie en dat toegankelijk is voor een breed publiek.

Het thema van 2016 is ‘Avontuurlijk Klassiek.’ Met dit thema wordt de bezoeker uitgenodigd om klassieke muziek vanuit verrassende invalshoeken te beleven, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van de inspirerende omgeving van Natuurpark Lelystad. Op zaterdag 20 augustus staan onder andere het jongNBE, het Amatis Piano Trio en Fuse geprogrammeerd.

Lees meer

Uitmarkt Amsterdam

27-08-2016 t/m 28-08-2016

Van 26 tot en met 28 augustus vindt op en rondom het Museumplein en Leidseplein de 39e editie van de Uitmarkt plaats, de landelijke opening van het culturele seizoen! Drie dagen lang een batterij aan gratis optredens op verschillende podia in de stad en presentaties van zo’n 200 culturele instellingen. Een knallende opening, voorproefjes van het nieuwe seizoen en kijkjes achter de schermen.

Natuurlijk kan het NBE niet ontbreken. Kom langs bij de stand van het NBE (nr. 123), profiteer van de speciale Uitmarkt-aanbiedingen, kom luisteren naar het jongNBE én speel mee!

Lees meer

Vluchten naar vrijheid

28-08-2016

In juni 2016 zijn er meer dan 65 miljoen mensen wereldwijd op de vlucht. Het is de grootste vluchtelingencrisis ooit en het einde is niet in zicht. De Waalse Kerk Amsterdam, van oorsprong zelf een vluchtelingenkerk, wil haar ogen hiervoor niet sluiten en wijdt één dag aan dit fenomeen en gaat op zoek naar perspectieven waardoor de problematiek kan worden losgemaakt van de incidenten en verhitte debatten. Wat betekent vluchten? Wat kan onze samenleving bieden – en wat kunnen de betrokkenen zélf bijdragen aan hun land van ontvangst?

Lees meer

Haags Uitfestival

04-09-2016

Op zondag 4 september opent het Haags UITFestival het cultureel seizoen in Den Haag. Een onmisbaar onderdeel van het festival is de cultuurmarkt waar gezelschappen, podia, musea en producenten zich presenteren: het NBE is er weer bij, met speciale aanbiedingen én het jongNBE! Kom je langs?

Lees meer

NBE tijdens Henri Hermans Festival

10-09-2016 t/m 10-09-2016

Het Henri Hermans Festival is een tweejaarlijks cultureel festival in de gemeente Nuth (Limburg).Tijdens het concert in Schimmert maakt het NBE een avontuurlijke reis door allerlei muzikale genres met vier talenten van Limburgse bodem: violiste Julia Weeda, zangeres Lotte Slangen, klarinettist Vinesh Dijkstra en saxofonist Jordi Rouschop. En ook de muzikanten van jongNBEzuid doen mee. Kortom, het wordt een muzikaal feest om nooit te vergeten.

Lees meer

NBE tijdens Klassiek op het Amstelveld

17-09-2016

Op zaterdag 17 september 2016 klinkt op het Amsterdamse Amstelveld voor de vierde keer prachtige klassieke muziek, gespeeld door gepassioneerd toptalent. Tijdens het gratis toegankelijke openluchtfestival Klassiek op het Amstelveld staan jonge talenten centraal.
In het hoofdprogramma staan toptalenten, jeugdorkesten, – koren en –ensembles op het podium, ondersteund door een aantal grote namen uit de klassieke muziekwereld, waaronder het Nederlands Blazers Ensemble.

Lees meer

Bezig met laden    Meer voorstellingen worden geladen

Archief

Het Nederlands Blazers Ensemble maakt al sinds 1961 programma’s. Afgelopen jaren heeft het ensemble een groot aantal nieuwe programma’s ontwikkeld die allemaal een eigen verhaal van een componist of een solist vertellen. Bekijk hier de door het NBE gemaakte voorstellingen.