Voorstellingen

Uitmarkt Amsterdam 2015

29-08-2015 t/m 30-08-2015

Van 28 tot en met 30 augustus vindt op en rondom het Museumplein en Leidseplein de 38e editie van de Uitmarkt plaats, de landelijke opening van het culturele seizoen! Drie dagen lang een batterij aan gratis optredens op verschillende podia in de stad en presentaties van zo’n 200 culturele instellingen. Een knallende opening, voorproefjes van het nieuwe seizoen en kijkjes achter de schermen.

Natuurlijk kan het NBE niet ontbreken. Kom langs bij de stand van het NBE, profiteer van de speciale Uitmarkt-aanbiedingen en kom luisteren naar het jongNBE!

Lees meer

Haags UITFestival 2015

06-09-2015

Op zondag 6 september opent het Haags UITFestival het cultureel seizoen in Den Haag. Een onmisbaar onderdeel van het festival is de cultuurmarkt waar gezelschappen, podia, musea en producenten zich presenteren: het NBE is er weer bij, met speciale aanbiedingen! Kom je langs?

Lees meer

10 JAAR MUZIEKGEBOUW AAN ‘T IJ

12-09-2015

“Het Nederlands Blazers Ensemble gaf het startschot met een lekker agressieve en opwindende uitvoering van John Adams’ Short ride in a fast machine, waarin de drijfstangen wit opgloeiden en bijna van de krukas vlogen en de zuigers bijna uit de cilinders knalden. […] Hoboist Bart Schneemann speelde een tranen trekkend mooie solo in een deeltje uit Bach in Perzie van Reza Namavar.”
Het Parool (****)

Muziekgebouw aan ’t IJ bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd. Op zaterdagavond 12 september zijn het Nederlands Blazers Ensemble en 7 andere fine fleur van de Nederlandse ensembles verzameld en zijn ze voor één keer alle acht in één concert te horen. Als kloppend hart van de rijke ensemblecultuur die Nederland en zeker Amsterdam kenmerkt. In duo’s, alleen én alle acht samen als denderend slot in een wereldpremière van de Componist des Vaderlands Willem Jeths. Een onvergetelijke ensembleavond met de mooiste hedendaagse muziek.

Lees meer

10 jaar Podium Mozaïek

19-09-2015

Dit jaar bestaat bestaat Podium Mozaïek 10 jaar. Het Nederlands Blazers Ensemble en de gasten Mohsen Namjoo, Sahand Sahebdivani en Zena Edwards verzorgen samen een uniek concert over muziek en vrede.

Het werk van Mohsen Namjoo, door de New York Times de ‘Iraanse Bob Dylan’ genoemd, wordt gekenmerkt door ironie en dubbele bodems, zowel in zijn woordkeuze als in zijn composities. In zijn songs, op de klanken van de blues en de traditionele Perzische muziek, vermengt hij klassieke Perzische poëzie met hedendaagse dichtkunst in eigen teksten. Het NBE schrijft nieuwe arrangementen en samen vertellen zij een verhaal van muziek en vrede. Spoken word artieste Zena Edwards en de eveneens uit Iran afkomstige storyteller Sahand Sahebdivani zullen de muziek op theatrale wijze met elkaar verbinden.

Lees meer

Una Odissea

30-09-2015 t/m 18-10-2016

De Italiaanse tenor Marco Beasley en de componist/klavecinist Guido Morini schreven en componeerden in opdracht van het Nederlands Blazers Ensemble Una Odissea. De Siciliaanse tamboer-speler en volkszanger Alfio Antico maakte het lied Nessuno en voegt als een hartslag van de voorstelling de oerklank van zijn tamboerijnen toe. Na ruim 12 jaar keert het NBE terug met dit alom bejubelde succesprogramma!

Una Odissea is een voorstelling die vierhonderd jaar geleden ergens op het marktplein van Mediterrane stad opgevoerd had kunnen zijn. Ware het niet dat het Nederlands Blazers Ensemble en de Steinway toen nog niet bestonden. Una Odissea is gebaseerd op Homerus’ Odyssee en geïnspireerd op het gedicht Ithaca van de Griekse dichter Konstantin Kavafis.

Lees meer

jongNBE: Lunchconcert Veerensmederij Amersfoort

27-09-2015

Elke laatste zondag van de maand vindt in de theaterzaal van de Veerensmederij in Amersfoort een bijzonder lunchconcert plaats waar jazz, wereldmuziek en klassieke muziek klinkt. Op zondag 27 september is het podium vrij voor het jongNBE.

Tijdens het concert is er muziek te horen van onder andere Philip Glass en Astor Piazolla en de Suite from the Planets van Gustav Holst. Voorafgaand kunt u lunchen in het Centraal Ketelhuis. Na het concert wordt de gloednieuwe film van The Day After vertoond, met alle cast en crew!

Lees meer

Bezig met laden    Meer voorstellingen worden geladen

Archief

Het Nederlands Blazers Ensemble maakt al sinds 1961 programma’s. Afgelopen jaren heeft het ensemble een groot aantal nieuwe programma’s ontwikkeld die allemaal een eigen verhaal van een componist of een solist vertellen. Bekijk hier de door het NBE gemaakte voorstellingen.