totop
Wilt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief? Meld u aan
Volg ons twitter facebook twitter twitter twitter
NBE

Talentontwikkeling

Education

Compositiewedstrijd

Elk jaar opnieuw bewijst de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert haar kracht. Het NBE ontvangt jaarlijks meesterwerken van meer dan 100 (piep)jonge componisten. De wedstrijd blijkt een springplank voor menig serieus componeertalent in Nederland.

Niets mooier dan je eigen muziek verzinnen en die uitvoeren met topmuzikanten! Er zijn nauwelijks regels, alles mag en alles kan zolang je het maar zelf verzonnen hebt. Ieder jaar wordt er een thema bekend gemaakt. Wij zijn benieuwd wat het thema bij jou oproept. Zet het om in klinkende noten! Op weg naar het Nieuwjaarsconcert is dé compositiewedstrijd van het NBE en de VARA voor iedereen t/m 18 jaar.

Alles mag en niets moet, als je het maar zelf gemaakt hebt! Dus of je nou rapt, viool speelt of singer-songwriter bent, doe mee en maak kans om met het Nederlands Blazers Ensemble op 1 januari 2016 op het podium te staan van Het Concertgebouw in Amsterdam, door de VARA uitgezonden op tv!

Dit jaar (2015) is thema van de compositiewedstrijd IN G*DSNAAM!.

Griezelige wezens, half vogel, half mens, half reptiel, ze vallen uit de lucht of komen uit het binnenste van de aarde gekropen. In de schilderijen van Jeroen Bosch wonen de meest fantastische figuren, en toch had de schilder een ernstige boodschap. Leef volgens de regels van god, anders loopt het slecht met je af.

Geloven in god. Het heeft de mens eeuwenlang prachtige, maar ook verschrikkelijke dingen gebracht. Prachtige kerken, tempels, moskeeën, schilderijen, misschien wel de mooiste muziek... Maar in de naam van god wordt er tot op de dag van vandaag ook oorlog gevoerd, en zijn er duizenden en nog eens duizenden mensen op de vlucht.
Ben jij niet ouder dan achttien? Componeer dan in g*dsnaam voor ons een stuk ! Een stuk voor jouw god. Of voor die van een ander. Een waarin je hem in het zonnetje zet of juist een loopje met hem neemt. Wat zou je god in noten willen vertellen? Wij zijn erg benieuwd!
 
In 2016 wordt in Den Bosch, de stad van Jeroen Bosch, zijn 500-jarige sterfdag gevierd. Kijk hier en laat je inspireren door zijn werk